Gör det här när du spelar in film och inte har energin

Uncategorized Feb 26, 2020
 

Händer det ibland att du saknar energi när du ska filma? Det händer oss alla. Då kan dagens tips kanske komma till användning.

Förra veckan filmade jag en kund, Alexander, till mig som hade svårt att hitta rätt energi till sina filmer. Han försökte vrida och vända på manuset, hitta intressanta infallsvinklar och intresseväckande ingångar. Han fick nästan tvinga fram energin, så illa var det. Och det vet vi ju alla att det går inte tvinga fram ett leende när man inte är på humör.

En kollega till honom märker att han har problem. Han kommer fram till oss och säger till Alexander att, prova det här. "När jag varit med i reklamproduktioner och huvudpersonen inte hittat energin så brukar de få tipset att stirra in i kameran lite överdrivet samtidigt som de lyfter de på ögonbrynen." Den här lilla metoden gör att tittaren känner att personen framför kameran är närvarande och att det känns som att personen fokuserar på just hen. 

För personen framför kameran så blir effekten att energin går upp och man känner sig redo igen. Fungerar inte det här så kan man ta en promenad, slå sig lite lätt i ansiktet eller göra några benböj för att få igång blodcirkulationen.

Funkar inte detta heller så kanske man ska vänta till energin kommer tillbaka. Ett energilöst framträdande kan skada mer än göra nytta.

Vad säger du? Hur gör du för att vända en negativ energi till positiv?

 

Få alla onlinekurser gratis

Behöver du jobba smartare med video i din verksamhet? Våra onlinekurser hjälper dig att:

  • Bli bekväm och självsäker framför kameran
  • Jobba smart och smärtfritt med video
  • Skapa en onlinekurs på 4 timmar
  • Bygga en onlinekurs i Kajabi 

Kom igång idag. Fyll i dina uppgifter nedan och få tillgång till allt gratis. 

Close

50% färdig

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.