6 tips när du ska filma föreläsningar eller event

Uncategorized Mar 11, 2020
 

För dig som håller föreläsningar eller anordnar event, passar du på att fånga dina besökares vittnesmål på film efteråt? Så bra! Här kommer 6 tips som gör filmen ännu bättre.

  1. Den som filmar, se till att hålla mobilen/kameran stadigt. Skakiga filmer är bara irriterande och det blir svårt att fokusera. Vissa kan till och med bli lite yra i huvudet och det är ju ingen bra upplevelse.
  2. Utnyttja hela skärmen och se till att personen framför kameran har sitt huvud nära överdelen av skärmen (Se film nedan). Stå inte för långt bort. Max 1,5 m från mobilen. Jag brukar ha som regel att inte filma nedanför midjan. Då får du en bra känsla för personen framför kameran. Viktigt är att du kan se hens ögon.
  3. Ha bra brett ljus gärna från ett fönster eller från ett väl upplyst rum. Motljus och spotlights skapar ingen bra bild. Då måste mobilkameran kompensera och bilden kan upplevas grynig och skiftande.
  4. Coacha personen framför kameran att ta i lite extra med rösten. Oftast så kanske du inte har en extern mikrofon inkopplad till mobilen och då är det viktigt att man tar i. Tänk att man ska prata med någon som står 5 meter ifrån för då måste man klämma i lite extra. När man tar i så upplevs det också mer auktoritärt. 
  5. Säg också till personen att överdriva. Överdriv kroppsspråk, mimik, ögonbryn och läppar.Kameran är jättebra på att skala bort energi så då måste man tillföra lite extra. 
  6. Kom till sak direkt. Pladdra inte på om en massa oviktigt. Säg direkt vad detta event eller föreläsning har skapat för värde. Tittaren vill veta direkt varför hen ska gå på föreläsningen eller eventet nästa gång.

Har jag glömt något? Kommentera då gärna nedan dina tankar eller frågor.

Få alla onlinekurser gratis

Behöver du jobba smartare med video i din verksamhet? Våra onlinekurser hjälper dig att:

  • Bli bekväm och självsäker framför kameran
  • Jobba smart och smärtfritt med video
  • Skapa en onlinekurs på 4 timmar
  • Bygga en onlinekurs i Kajabi 

Kom igång idag. Fyll i dina uppgifter nedan och få tillgång till allt gratis. 

Close

50% färdig

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.