Videotips & blogg

Så ger du ett bra intryck vid digitala möten - 5 tips

digitala möten May 20, 2020
 
Läs mer...

Zoom möte - Digitala möten och lektioner i världsklass

Uncategorized Mar 23, 2020
 

När vi måste ställa om från fysiska till digitala möten och lektioner, är Zoom möte mer än ett dugligt alternativ. I den här filmen visar jag dig några fördelar med att använda Zoom.

I skrivande stund befinner sig Sverige i kaos. Coronaviruset har lamslagit landet och folk börjar få panik. Företag tappar miljonordrar, Volvo stänger fabriker och ekonomin är på väg ner i botten.

Men vi kan inte lägga oss ner och dö. Vi kan inte sluta simma, måste kliva upp varje morgon och fortsätta jobba. Vi måste träffa människor och vi måste ha möten. När vi inte kan träffas fysiskt så måste vi hitta sätt att träffas via digitala möten.

Då är Zoom möte ett väldigt bra alternativ. Främst att det är så enkelt att använda men också för att det är gratis. Du...

Läs mer...

6 tips när du ska filma föreläsningar eller event

Uncategorized Mar 11, 2020
 

För dig som håller föreläsningar eller anordnar event, passar du på att fånga dina besökares vittnesmål på film efteråt? Så bra! Här kommer 6 tips som gör filmen ännu bättre.

  1. Den som filmar, se till att hålla mobilen/kameran stadigt. Skakiga filmer är bara irriterande och det blir svårt att fokusera. Vissa kan till och med bli lite yra i huvudet och det är ju ingen bra upplevelse.
  2. Utnyttja hela skärmen och se till att personen framför kameran har sitt huvud nära överdelen av skärmen (Se film nedan). Stå inte för långt bort. Max 1,5 m från mobilen. Jag brukar ha som regel att inte filma nedanför midjan. Då får du en bra känsla för personen framför kameran. Viktigt är att du kan se hens ögon.
  3. Ha bra brett ljus gärna från ett fönster eller från ett väl...
Läs mer...

Kamera-setup för snabb och effektiv videoproduktion

videotips Feb 27, 2020
 

Spana in min nya kamera-setup! Du som följer mig vet ju att jag vill kunna skapa videos supersnabbt. Problemet med mobilen är att kameran på framsidan inte ger så bra kvalité samt att det blir en onaturlig kroppshållning när man måste hålla upp kameran i ögonhöjd.

Med Osmo Pocket samt deras sefiestick ”Extension Rod” kan du få fantastisk bildkvalité plus en naturlig hållning. När du sedan filmar samtidigt som du går får du lite extra energi och orden liksom ploppar ut med ett bättre flyt.

Vad tycker du? Skulle det funka gör dig att spela in videos gående? Då rekommenderar jag min setup.

Läs mer...

Gör det här när du spelar in film och inte har energin

Uncategorized Feb 26, 2020
 

Händer det ibland att du saknar energi när du ska filma? Det händer oss alla. Då kan dagens tips kanske komma till användning.

Förra veckan filmade jag en kund, Alexander, till mig som hade svårt att hitta rätt energi till sina filmer. Han försökte vrida och vända på manuset, hitta intressanta infallsvinklar och intresseväckande ingångar. Han fick nästan tvinga fram energin, så illa var det. Och det vet vi ju alla att det går inte tvinga fram ett leende när man inte är på humör.

En kollega till honom märker att han har problem. Han kommer fram till oss och säger till Alexander att, prova det här. "När jag varit med i reklamproduktioner och huvudpersonen inte hittat energin så brukar de få tipset att stirra in i kameran lite överdrivet samtidigt som de lyfter de på ögonbrynen." Den här lilla metoden...

Läs mer...

Instruktionsfilmer - Skapa förtroende genom personlighet

kundcase Feb 20, 2020
 

Instruktionsfilmer är både ett enkelt och effektivt sätt att fånga er personlighet på film. Enkelt i den bemärkelsen att det "bara" är att förklara tillvägagångssättet hur man installerar, använder eller kommer igång med er produkt. Effektiv då filmen inte bara riktar sig till kunder som köpt produkten utan också till blivande kunder. 

Vad tror du ett prospekt tänker när de ser att ni som företag anstränger er lite extra för att hjälpa kunden komma igång snabbare med er produkt? Jag är övertygad att de får snabbare förtroende för er som företag och för dig som medverkar i filmen - och förtroende är ju grunden till all försäljning.

Det är inte svårt att filma en instruktionsfilm. I den här filmen använde jag en "dyr" videokamera men insåg att det här skulle till och...

Läs mer...

Enkel ljussättning när du jobbar med video

utrustning Feb 18, 2020
 

När jag var ute hos kund och spelade in en intervju passade jag på att göra den här videon där jag visar dig hur du ljussätter. 

Läs mer...

Hur du fångar tittaren med ditt ansikte

 

Har du tagit botox? Då är det här tipset inte för dig. 

Många som filmar sig själva, glömmer aktivera sitt ansikte. Man ser lite halvdöd ut, ja lite som att man tagit botox i varenda muskel i ansiktet. Det blir tråkigt, ointressant och intetsägande. 

Du har inte många sekunder på dig att få tittaren att stanna upp vid din film så det gäller att se interessant ut. 

Då kan den här övning vara bra att göra innan du filmar. Se till att aktivera varenda muskel i ansiktet genom att göra glada, fula och konstiga grimascher - precis som när du värmer upp innan ett träningspass, fast för ansiktet. Nu får du igång blodcirkulationen och ditt ansikte är aktiverat.

När du sedan börjar filma, använd ansiktet och var inte rädd att överdriva för det kommer inte att märkas av den som tittar.

Vilken är...

Läs mer...
Close

50% färdig

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.